At starte i pasning

Det kan være en stor omvæltning både for jeres barn, men også for jer som forældre, når barnet skal starte i pasningsordning og en ny og anderledes hverdag begynder. Sammen skal vi sørge for at overgangen bliver så blid som muligt. Det er vigtigt, at I som forældre udstråler tryghed og glæde i afleveringssituationen. Vi former sammen en indkøringsperiode som passer til jeres barn.

I den første tid gælder det om at skabe en tryg og forudsigelig hverdag, vi tager ikke på besøg eller ture i begyndelsen af pasningsforløbet, her bruger vi hellere tiden på at lære dit barn at kende gennem leg, snak og nærvær. Det er vigtigt at de tider vi aftaler i forhold til aflevering og afhentning overholdes punktligt i forhold til planlægning og hensyntagen til barnet.

Mange børn sover stadig en lille formiddagslur, når de starter i pasning og netop i starten med de mange nye indtryk er der stadig brug for det en stund.

Her på siden kan du også læse hvad du skal medbringe i dagplejen og hvordan du forholder dig ved sygdom mm.

Det skal I medbringe

I minpasningsordning er alle måltider inkluderet i prisen, kun hvis I bruger allergiforebyggende modermælkserstatning eller dit barn fx er veganer skal I medbringe specialkost.

Hvert barn får en kurv til skiftetøj mm,  så I behøver ikke at pakke en stor taske hver dag.

 

Medbring:

 • Barnevogn, dyne, myggenet, regnslag og sele
 • Sovedyr, sut, nusseklud eller andet som barnet er vant til at sove med
 • Mindst et helt sæt skiftetøj ( tænk i bløde bukser som er nemme for barnet dels at bevæge sig i og dels at hjælpe med at tage af og på, stramme cowboybukser duer ikke hos os )
 • Bleer, 1 hel pakke ad gangen
 • Regntøj + termotøj
 • Overtøj til årstiden
 • Fodtøj til årstiden, meget vigtigt at I køber gode sko og støvler med goretexmembran, da vi er ude hver dag i al slags vejr. ( gummistøvler er ikke at foretrække da barnet ikke går godt i dem )

Barnevognen kan blive stående hos os hvis I ønsker det.

Vi søger for:

 • En kurv til hvert barn med plads til tøj osv.
 • Engangsvaskeklude
 • Mad, frugt, drikkevarer ( incl. modermælkserstatning )
 • Højstole, Legetøj
 • Stofbleer/hagesmække 
 • Baby pleje produkter: solcreme, kuldecreme, lotion, olie, zink salve mm

 

Sygdom

Du skal selv sørge for pasning når dit barn bliver syg. Sygdom kan vise sig på mange måder og behøver ikke altid være ledsaget af feber, tag derfor udgangspunkt i dit barns almentilstand, det er ikke sjovt at blive afleveret i dagpleje når man er syg og der er riciko for at smitte andre, eller hvis barnet har store gener ved tandfrembrud. Har barnet feber, dvs over 37,5 om morgenen, må barnet ikke komme i dagpleje, uanset årsag. Vi modtager heller ikke børn som har fået panodil.

Hav altid barnet hjemme et døgn efter det er symptomfri. Helt særligt omgangssyge med diaree og opkast må barnet ikke komme i dagpleje før sygdommen er helt ude af barnets krop og barnet har været helt frisk i min. 2 døgn, derfor er vores regel min. 1 uge hjemme fra sygdommen bryder ud, da den kan smitte helt op til 4 dage efter sidste opkastning.

I sygemelder jeres barn til os enten på sms eller ved at ringe. Raskmelding af jeres barn skal ske i åbningstiden dagen før i møder op igen.

Hvis dit barn bliver syg i løbet af dagplejedagen ringer vi jer op så I kan hente så hurtigt som muligt.

Hvis vi bliver syge...

Skulle det ske at en af os bliver syge, hvilket heldigvis er sjældent, vil I få besked så tidligt som muligt før jeres barns mødetid. I skal selv sørge for pasning ved vores sygdom.

Dagligdagen

Det er vigtigt at det lille barn kan være sammen med mor og far så længe som muligt og at man får en morgen uden stress og jag, så jeg har ikke en tid man SKAL møde i mindagpleje, I kommer når I er klar med mindre vi skal på en tur, men det ved I altid i forvejen.

Vores dag i mindagpleje ser nogenlunde sådan ud:

6.30-9.00 Børnene modtages, der serveres evt. morgenmad og puttes til formiddagslur

9.00 Vi spiser formiddagsmad, som oftest er hjemmebagte boller og synger sange ved bordet

9.30-11.30 Ude og lege, ofte i skoven, ved dyrene eller de omkringliggende legepladser

11.30-12.00 Frokost, rugbrød, forskellig slags pålæg og grønt ( vi spiser ofte udenfor )

12.00 Middagslur i barnevogn, børnene sover til de vågner.

14.00 Eftermiddagsmad serveres løbende når børnene vågner, f.eks frugt, knækbrød, frugtgrød eller boller.

14.30-  Vi leger ude indtil børnene bliver hentet.

 

 

Ferie og fridage

Vores ferie

Vi holder ca 7 ugers ferie om året. Vi varsler ferie i god tid og der vil være en kalender oversigt i dagplejen. I vores ferie sørger I selv for pasning af jeres barn. En gang om året udleveres en ferieplan for hele året. Vi har tilknyttet en vikar som vi benytter hvis en af os skal til læge, tandlæge eller andre korte fravær.

Jeres barn holder fri

Når I vælger at holde ferie eller fridage med jeres barn, må I gerne give besked så tidligt som muligt.

Vi forventer at når I har fri eller ferie så har jeres barn det også. Ved familieforøgelse/barsel forventer vi at barnet holder min. 14 dages barsel sammen med mor og far, fra den dag I kommer hjem fra hospitalet, så barnet kan lære den nye søsken at kende og føle sig inkluderet.

Der gives ikke refusion, når vi eller I holder ferie.

Kursus

I kan forvente 1-2 kursusdage om året, hvor vi holder lukket for at lære nyt, som vi kan bruge i vores daglige arbejde med børnene samt for at opretholde vores ret til det grønne flag.

 

 

Hvor lang en dag kan mit barn have i pasningsordningen

Som udgangspunkt har vi den holdning at et barn på 0-3 år har det allerbedst hos sine forældre, og skal tilbringe så meget tid som muligt med jer, derfor ser vi også gerne, at når I har ferie og fridage, så har jeres barn det også. Vi tilbyder det næstbedste, en dag med tryghed, omsorg og forudsigelighed.

Vi anbefaler, at det lille barn under 1 år maximalt er i pasning i 30 timer om ugen og det større barn max 38 timer. Det har vi erfaring med er det bedste for børnene, både når de er her i gruppen, men også for barnets trivsel iøvrigt. Tænk også på at barnet indimellem kan have brug for en ekstra fridag sammen med jer eller besteforældre.

Vi har åbent fra kl 6.30 til kl 15.30  og i det tidsrum har alle børn individuelle pasningstider.

Afhentning senest 10 min før lukketid. Hvis barnet ikke har en fast tid, afleverer I en aflevere/hente plan for min. en uge ad gangen, så vi kan planlægge vores hverdag.

Der kan, I den periode, dit barn bliver passet hos os forekomme ændringer i åbningstiderne, grundet ændret behov, hold dig derfor altid orienteret her på hjemmesiden.

 

 

 

Kost

Vi serverer en varieret, sund og fortrinsvis økologisk kost for børnene.

Hver morgen, friskbagte grovboller med smør el. marmelade. Om fredagen er det pandekagedag - der får vi sunde pandekager uden sukker, men sødet med lidt vanilje.

Frokosten består som regel af "rugbrøds klappere" da vi næsten altid spiser ude, dertil lidt grønt, ostehaper og lign.

Om eftermiddagen serveres økologisk frugt efterårstiden, knækbrød el. andet.

Der serveres vand til alle måltider.